Vegansk avocadoburgare

 

 



 

Min syster har sedan ett par månader ätit vegansk kost. Vilket var en lättare överraskning då hennes favoriträtt tidigare var råbiff eller entrecote rare. Innan dess hade jag i princip aldrig lagat veganskt, vilket numera sker minst en gång i veckan. Ett resultat är denna veganska avokadoburgare. Superenkel, mättande och näringsrik!

 

Du behöver:

2 st avocado
⅓ blomkålshuvud
1 st sötpotatis
1st röd lök
1 st tomat
1 st salladsblad
1 dl rödvinsvinäger
3 msk honung
Sesamfrön

 

Sätt ugnen på 200 grader

Skiva rödlöken på valfritt sätt. Häll på rödvinsvinäger, honung och salt/peppar. Låt stå i minst 30 min. (Kan med fördel göras ett par timmar i förväg) 

Skiva sötpotatisen i ½ cm tjocka skivor. Lägg på en plåt, ringla över olivolja, salta och peppra. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter, vänd skivorna efter halva tiden.

Skölj blomkålen och dela upp i mindre buketter. Salt och peppra. Stek i torr panna på hög värme tills blomkålen börjar ta färg. Vänd ofta!

Skär avocadon på ”bredden” avlägsna försiktig skalet. Skär av en del av botten för stabilitet. Montera din burgare och strö över sesamfrön.

Njut!

 

Jag hade lite hummus och mayo över i kylen som fick agera tillbehör! 

 



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *